Pro | Gruppen

Ole
Ole Brenting
Tekniske direktør, Pro | Gruppen
"Seriøsitet er hovedingrediensen i en succesfuld skaleringsproces"
Asetek

For 22 år siden startede drømmen om et mindre ventilationsfirma. Tanken var, at virksomheden skulle levere ventilationsløsninger med kvaliteten i top. Det skulle være småt, men godt. Det første selskab, PRO | VENTILATION A/S, blev stiftet i 1995 af ingeniørerne Bjarne Nielsen og hans søn, Ole Brenting.

Der var ikke ambitioner om at blive en mellemstor virksomhed, da PRO | VENTILATION blev stiftet. I de første år boede PRO | VENTILATION på Nyholms Allé i Rødovre, og personalet bestod hovedsageligt af indlejede medarbejdere til montage- og serviceopgaver. I takt med væksten blev de fysiske rammer for små, og i år 2000 flyttede virksomheden til Holstbjergvej i Albertslund, for kun et par år senere at flytte til den nuværende adresse på H.J. Holst Vej i Rødovre. Her er faciliteterne løbende blevet moderniseret og udbygget, og pladsen til den fremtidige ekspansion er tilvejebragt gennem køb af naboejendommene. »Skaleringen er sket hen af vejen. Så får du en ansat, så får du to ansatte – og lige pludselig er vi mange ansatte. Det er først inden for de sidste par år, at vi er begyndt at arbejde med, hvor vi gerne vil hen, og hvad vi vil opnå,« fortæller Ole Brenting. Virksomhedshistorien understreger, at man ikke altid kan sætte lighedstegn mellem ambitiøse visioner og skalering. Nogle gange sker skaleringen gradvist, hvis man holder øjnene på bolden og kvalitetssikrer sin forretningsmodel.

I 2005 købte PRO | VENTILATION en del af aktierne i automatikvirksomheden SND Danmark, som senere blev omdøbt til PRO | BYGNINGSAUTOMATIK og i 2010 stiftede man selskabet PRO | KØLETEKNIK. Året efter, i 2011, blev PRO | GRUPPEN etableret som et tværfagligt samarbejde mellem de tre selskaber, og er i dag en unik samling af byggetekniske kompetencer. Virksomhederne i PRO | GRUPPEN er ejet af Ole Brenting som hovedaktionær, der sammen med ledende medarbejdere i selskaberne udgør den samlede ejerkreds.

Råd 10: Hold det du lover »Seriøsitet er hovedingrediensen til en succesfuld skaleringsproces,« fremhæver Ole Brenting, når han skal forklare, hvad der har båret PRO | GRUPPEN frem. Seriøsitet om virksomhedens produkter og kunder er altafgørende, hvilket ifølge Ole Brenting hænger sammen med, at vi holder det, vi lover. Det forventes også af virksomhedens medarbejdere, fordi det er det, der får kunderne til at komme tilbage eller anbefale virksomhedens ydelser til andre. »Vores navn er stille og roligt blevet mere kendt i branchen, og nu står vi som et af de mere seriøse firmaer, der får mange opgaver uden rigtigt at gøre noget,« fortæller han. Ingen virksomheder kan komme uden om, at deres omdømme bygger på troværdighed.

Det er derfor vigtigt, at en virksomhed gør det den siger, og siger det den gør. Målsætningen for PRO | GRUPPEN har i sig selv aldrig handlet om at tjene mange penge eller have mange ansatte, men handlet om at have en kompetent forretning, hvor der skabes nogle gode produkter, understreger Ole Brenting. »Vi plejer at have et meget godt ry, og det er meget de samme kunder, som vi har haft igennem mange år, fordi de plejer at komme tilbage til os,« siger han. Det har været motiverende for Ole Brenting at se virksomheden udvikle sig, fortæller han. »Selvom jeg hvert år har sagt – nej nu skal det ikke være større – så er der kommet et nyt spændende projekt, hvor der har været behov for flere medarbejdere,« forklarer Ole Brenting.

I dag udgøres virksomheden af 70 medarbejdere, der arbejder benhårdt på at sikre kvaliteten i PRO | GRUPPENs tekniske løsninger. En virksomhed behøver ikke at skalere med lynets hastighed. Det er legitimt at tage et skridt ad gangen og på den måde sikre, at alle er med på skaleringsrejsen.